CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik ..klik....klik...

Monday, September 7, 2009

::.minah selfish..:


kejadian tersebut bertarikh 6 september
bertempat di LCCT
masa lbh kurg 4 ptg...

gini critenye...
mummy qis sebenarnye dh dok kt seat dpn ms kat waiting room lcct ni..

skali tu ader 2 org tu ni xdpt krusi..so ksian kt dia nk g blkg utk cari krusi...
mummy qis pn offer la dia seat yg mummy qis duduk..

pastu pikul la back pack mummy qis g blkg...
susuk la kt seat ujung yg minah ni dodok...

ader la dlm 10mnt lps tu..

minah: dik, seat ni ader member akik duduk (wktu ni mgkin mummy qis nmpk muda kot,sbb tu pnggil adik..wakaka...)
mummy qis: oo...yeke?okla klu cmtu....

mummy qis pn trus la berlalu pegi mncari seat yg kosong...

dh dok dlm 5 mnt blkg seat minah ni baru perasan yg sblh minah ni seat dia ltk beg...
wooo....gue jd tukar kaler ijau time tu....
pesal beg pulak yg nk duduk...
ish...hangin tul...

klou mummy qis perasan dr awal yg beg duduj ats krusi...jgn hrp mummy qis nk cari seat lain...
ape mhl sgt ke beg ko tu...
(beg aku yg beratus ni pn aku pangku je..xde la smpi nk bg seat spesel kt dia..)
moral of the story: jgn pentingkn diri sendiri...beg tu xde perasaan so silakn bg dia duduk di bwh...ape mhl sgt ke beg ko tu??

13 comments:

Liana said...

hehehe...ada gak org cam ni yer... his..his...Entah2 ada 2 org kot adik dia..(bersangka baik) hahahaha

cintaKusayangMu said...

k.liana...erm..dia xkate lak ader 2 org kawan dia..qis pn nmpk sorg je kwn dia yg dtg kt ctu..sengal nye minah...

CatlinaFly said...

hehehe mcm2 hal..qis..ade cite masa sy dlm flight ke langkawi..

cerita satu:
sy berdua dgn member, kat seat aisle tu ada la mamat smart cam executive gitu..pastu airstewardess pass kan kacang (snack) 3 bungkus..sebelum tu dah pass kan jus oren...sy dgn kwn ni ingatkan mamat tu nak pass kan kat kitorg,sekali dia masuk beg dia dia daaa 3-3 bungkus kacang tuh! (actually bukan terliur sgt kat kcg setakat Rm3-4 tu, tapi tny la dulu, kitorg nak ke tak nak kan..) agaknye dia ingat kcg 3 bungkus tu utk dia sorang!pakai kot bagai...pemikiran mcm budak2 ape daaa...

cerita 2:
otw balik frm langkawi, sy terkial2 nak masukkan beg kat tempat simpan barang, tetiba ada pakcik omputeh ni tolong angkatkan...terharu nye i (padahal leh je wat sendiri,tapi dia tgk sy terkedek3 nak naikkan beg tu dia tolonglah..)bila nak turun dari flight dia siap amikkan lagi tu....

berbeza kan..sikap gentlemen org kita & org asing...yg baik2 jadikan contoh, yang buruk jadikan sempadan..

Nana said...

mmg kuwang hajor nye pompuan tu.beg dia tu buat dari emas ke

~Atie+Farid~ said...

eee...kalau atie la kan..atie akan perli die kat situ jugak...intan berlian ke beg die tu...sengal

cintaKusayangMu said...

catlina..kelakar la crite awk tu...hahaha....btul la bea tul cara org kita ngn org putih ni..perasan gak klu jln2 nmpk org putih ni kiita senyum kt dia...msti dia bls blk..klu org kita ni..siap jeling ader la...sgt jeam kn...

k.nana: ntah la kak..nk kate dr emas..qis tgk dr kain cap ayam je beg dia tu...mhl lg agknye beg qis yg cap ting tong ni hah...

k.atie: tu la kn..rasa cm rugi lak xsound..hahah.,..qis ni klu bab gaduh..leh thn gak...

bOnda said...

isyk..geramnyeeee..ada 'membe' dia kOt dalam bag tuh..ahahaha

wansteddy said...

mummy qis ni mesti jenis lembut ati xsmpi hati nk sound balik kn... kalau wans pun jenis ni. niat baik nk tolong org, tp dorg lak leh pijak2 kepala kita.. sabo je hati...

Huda said...

sabar la kak :) nak wat camne..ade gak org gitu sanggup tipu tipah :)

cintaKusayangMu said...

bonda: agknye la tu 'member' dia dok dlm beg tu...

wansteddy: lembut hati??hahaha...ntahla..tp sebenarnye geram gak kt minah tu cm nk halau kita dok kt ctu...

huda: tu la kn...xpela..byk lg seat lain leh duduk..yg lg geram tu kn..ia bknye nk msuk gate kitorg tu..dia tumpg je dok kt seat gate kitorg tu..menci tau..

siti nurbaiya said...

agaknya dia letak bag sbb nak reserve utk kawan dia, so tak yah explain lagi yg seat tu berpunya :)

cintaKusayangMu said...

baiya: qis tgu gak tgk ader brape rmi kwn yg dia mksudkn tu..skali tu sorg je kwn dia..apa punye org...

adda said...

kesian dia.. ada ke beg dia kata kawan dia.. sah2 takde kawan lain tuh

Newer Post Older Post Home