CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik ..klik....klik...

Monday, November 1, 2010

:..1 lg police report .:


31/10/10 : qis terpaksa memberhentikan staff qis yg baru keje 1 bkn 10 hari atas alasan pecah amanah...
stok shot dlm 100 pcs...ni berdasarkn rekod yg dia tulis sndiri...qis hnya smpt cek secara random item2 yg figure nye besar.....mmg x tally lngsung dgn rekod.....so dr ctu ada 1 kesalahan....sorry to say...its hard for me to keep this kind of person to be my staff....


so dgn stok yg hlg tu, qis ckp kt dia yg qis terpksa hold gaji dia utk cek sama ada betul stok tu hlg atau ada kesilapan yg dia wat masa wat rekod brgan...(hocccayyy ye...klu majikan cha ya nun alif, rasa2nye dia nk cek x blk rekod2 yg dlu nk tgk ada kesilapan ke x..which means nk slmtkn staff dia dr kena byr ganti rugi, i dont think so....xtau la klu ada ye...sorry to say...)

qis tau setiap sen duit gaji tu hak dia...tp andai kata betul brg tu hlg di bwh tggjwb dia..dia xberhak nk amik gaji yg xptut jd hak dia.....


ok...qis kira secara random ek...klu item 100 pcs hlg...average hrga brg dlm rm20...so dia kena gnti RM 2000....secara logik, gaji dia tu cukup ke nk tampung ganti rugi tu???lu pikir la sendiriiiiiiii........adoi...stress tul pk pasal ni....mlm smlm mmg qis xleh tdo dok pk nape smpi byk sgt brg yg hlg.....dan dlm hati kecik qis ni rasa yg dia salah kira stok....cnth ye..sepatutnye tshirt tu ada 40 pcs je...dia tulis smpi 80 pcs....mane dtg lg 40pcs tu...xke sia2 klu qis slhkn dia...mnta dia gnti lg 40 pcs g hlg tu..sdgkn pd hakikatnye mmg 40pcs je stok yg ada.....paham x ape yg qis nk smpikn ni.....klu xpaham tu, buat2 la paham ek....

ok rentetan dr kejadian smlm....terjadila kisah arini....


1/11/10: 8.40pg: qis dpt sms tgh mlm td...tp baru bka pg ni...msg tu kata yg dia ni mak ***I...tnye napa qis hold gaji anak dia...mnta qis bg gaji dia tu...qis xreply pn msg tu sbb xde kredit...so masa otw nk ke shah alam...qis isi myk n topup skali..qis call org yg msg tu masa tgh drive...then xdpt nk teruskn kol sbb handsfree tu xclear sgt...so qis xjd kol...smpi kt sek 7, qis dpt sms yg bunyiknye kasar...'kol aku blk'....hangin x korg klu dpt msg arahan cmtu...qis pn reply la, 'sape ko nk suh aku kol blk'..


wahhhh...lps tu dia naik hantu la..kol qis n mrh2..kaa qis kurg hajar la..mmg qis agak kurg hajar sbb dia yg mula kurg hajar dlu...sape dia nk suh aku kol kn...hahhh mula la...pastu kitorg bertekak gak la dlm fon tu...pdn muka , kredit dia jugak yg habis...hahahaha...aku xrugi ape2....qis kata kt dia..xyah nk bertekak dlm ni...klu nk tau ape kesilapan ***I yg buat qis hold gaji dia...sila dtg kedai kul 12 tghri ni...qis akan tnjukn rekod yg dia buat tu...qis suh dia dtg ngn ***I skali....

pukul 12.20 cmtu dia dtg ber 2...then qis agk tgi suara ngn ***I sbb mslh dia..pesal ape babitkn org lain..dia dh 23 thn.dh leh pk sendiri..kenapa nk suh org lain bela dia...patutnye dia bertggjwb ats ape yg dia buat..bkn suh org lain terlibat sama..mmg pnjg la khutbah isnin td...

pompuan yg kol td tu plak ngn skirt pendek dia..spec mata konon cantik dia..ngn baju ketat dia..dok terpacak dpn qis..jarak dia ngn qis dlm 4 kaki cmtu la..mmg agak jauh...masa qis dok ckp ngn ***I tu..dia diam je mulanye..pastu bila qis msuk bab stok yg hlg..dia dok argue ngn cara managemnt qis...hahhhh...itu sudah lebey...

QIS : 'ko xde hak nk msuk cmpur dlm urusan biz aku....ni antara aku dgn bekas staff aku...skrg ni yg keje dgn aku , dia..bkn ko...aku nk ko tlg kluar skrg dr kedai aku'..

masa qis dok suh dia kuar tu..dia dok jerit2 kata kurg ajar la..mencarut , maki hamun, perkataan lucah semua kluar...

QIS: 'tlg kluar skrg atau aku panggil guard...'...

DIA: 'panggil la..aku xtakut..klu aku xnk kluar..ko nk buat apa...'


time ni mmg qis dh hangin...pitching pn dh tukar jd tahap max....mmg rasa klu halal lempang betina ni mmg dh hayun tgn melekat kt muka dia...dok pk dosa pahala je...Ya Allah, time tu mmg dlm hati qis ni dok istighfar byk2...jgn smpi kesabaran qis ni smpi penghujungnya....


wktu tgh kecoh2 tu...rmi sgt yg dok kerumun tgk drama dpn kedai qis....tp dorg xberani masuk cmpur....xlama lps tu, guard pn smpi...guard smpi je..dia kata 


DIA: ok..aku dh dok luar skrg ni..ko nk baut apa.....


qis dh mls nk layan betina giler tu kn...so qis more focus kt ***I je..betina tu xpuas hati la..sbb xlayan dia gaduh kn..dia merepek2 la kt luar tu...dok doakan buncit la perot qis mkn duit xhalal...nauzubillah....pastu guard geram..dia tarik pintu kedai qis turun bg tutup kedai...so dlm kedai qis hanya ada qis, adik qis n ***I...
so qis terangkn kt ***I...qis bg dia 2 pilihan:
1. qis bg gaji dia setelah tolak advance aritu...tp qis akan bawa dia n betina tu g balai polis sbb nk wat report psl kehilangan brg....


2. qis selidik blk rekod dr awl dia masuk keje smpi 31 oct nye stok..then klu betul xde brg hlg..qis akan kol dia n bg gaji dia...


lama gak dia nk pk soklan yg sgt2 senang cmtu....budak sekolah pn tau nk pilih no 1 or 2....dtgkn budak pompuan sengal ni lama benor masa dia amik nk pk....


at last dia pilih no 2...nsbaik ko bijak...qis bkn nk pernagkap dia..qis nk tgl dia...klu betul dia xslh, bg qis cek rekod tu dlu...mmg byk sgt kesalahan dlm rekod tu...qis belum habis cek lg...


rupanye menurut cerita teman2 kt luar, dorg kata betina tu kt luar dok memekak2...siap punch dinding n pecah hocccaaayyyy...ala plywood tebal je pn..buka concrete..xyah nk bangga sgt ko tumbuk dinding la betina oiii......pastu siap tnjuk gangster bagai...dok smocking kt dlm building ni..konon bagus la tu.....ish....apa punye betina la....nmpk sgt murahan.....plz laaaaa....malu je jd melayu tau x.....bertaubat la kak oiii.....ooo..lupa nk btau...umur betina tu 28thn ye...sudah cukup akil baligh utk berfikir dgn otak yg waras...tp syg otaknye mereng plak...kesian mak bapak dia dpt anak cmtu....


so masa dh kluar dr kedai qis tu...betina ni pn smpt jerit 'jaga ko ek kt luar...siap ko'....
OHHHH NOOOO!!!!!! ini adalah satu ugutan.......ingt qis takut ke ngn ugutan...yes i am..mmg qis takut..sbb tu qis wat police report tu...qis xrisaukn keselamatan qis, tp qis lbh risaukn ttg  anak2 n family qis...klu ditakdirkan apa2 terjadi kt qis, insyaAllah, anak2 qis akan hidup dgn sng nnt....claim la ins mummy ye, syg...boleh la nk support ank2 mummy smpi besar...tp klu apa2 terjadi kt anak2 or family..nauzubillah hi min zalik....mnta smpg la jauh2.....xtau la apa yg akan terjadi ngn hidup qis....xdpt bygkn....(smbil dok tulis ni, berjurai2 air mata qis dok terpikir kemungkinan2 yg xbaik)


nk tnjuk gak muka qis yg tgh stress n sedih....masa ni otw nk g wat police report....


qis g balai polis yg sama masa kes pecah cermin tu....dan yg amik report qis pn kons yg sama....


POLIS: awk prnh dtg wat report kn???


QIS: aah...dlm 4 bln ni je dh 2 police report yg saya wat (dlm hati: aku ni tergolong org baik ke org jahat???)


blk dr balai...trus jumpa manager GM...sbb dia dtg kedai carik qis td...so discuss ngn dia..n dia pn bg hp no dia...dia kata klu ada lg betina 2 ekor tu dtg lg..sila kol dia...klu dia xde, dia akan hntr org dia...dia kata, xyah takutkn betina tu...dia tu ikan bilis je...bkn gangster besar pn...agaknye manager ni ada grup yg lg besar yg leh cekak leher betina tu smpi terkapai2 kaki dia agknye kot....


tp seyes..masa tgh bertekak tu..dia siap hentak meja qis..bergegar rasa kaunter tu...qis pn ape lg...hentak la gak meja kaunter tu..tp bkn ngn tapak tgn..ngn kalkulator...hahaha....slmt tgn aku xsakit..betina tu bodoh..nk bg tgn dia sakit...ahahaha...masa tu plak..jarak muka dia ngn qis dlm 10cm je...yg buatkn beza, qis tgi dr dia n dia gemuk dr qis..smpi adik qis kata...bila dia lindung qis...lngsung xnmpk mane qis..dpt bygkn x size dia cmni..sekali dia hentak qis..mmg hancur la qis kt ctu....tp masa tu qis mmg dh get ready andai kata dia nk pukul qis...klu dia pukul qis..qis akan cuba tepis (aiii kn bljr karate dlu...)..tp klu kena gak..mmg tdo balai la betina tu mlm ni....nsbaik xde ape2.....


dan qis pn xteragak2 nk bg korg FB bdk ni... ni ye.. ***I   


bila baca ayt2 kt status ni mesti semua ingt dia ni baik la ape la kn....tp tgk la gmbr2 dia....pic speaks more than word...


klu nk tau sape betina tu..ni dia ye...


xpasal2 ko femes kt blog aku kn .....xpela..kasi chan kjp ek....ni la betina yg dok maki2 tu....
klu tgk gmbr ni, rasa2nye nk judge a book by its cover or not???hurmmmm.....mgkin x nmpk sgt la kebolatan dia tu...tp in real...hurmmmm.....dont know wat to say....




ni plak staff aaaiiiii tu.....cm ada xkena je ngn setting camera dia ni...ada plak 2004...wei..2004, GM klang ni pn masih hutan belantara tau x...ni gmbr kt kedai bra (sblm dia keje ngn qis)...kes kt kedai ni rupe2nye...katakan la dia jual bra 3 pcs, dia punch 1 bra je..lg duit utk 2 bra tu...dia cmpk dlm tong smph bwh cash machine...masa nk buang smph..dia pn amik la duit tu...bijak ke x bijak...wpun ada cctv...tp sgt2 cekap hocccayyyy.....kes ni qis tau dr staff2 yg keje kt ctu...rupenye dorg tau dia ni panjang tgn tp xbgtau kt qis....huhuhu.....terkena akuuuuuuu!!!!!!waaaaaaaaaaaaa


mudah2aan lps ni xde lg kes2 bahaya cmni....
Ya Allah, jauhkan la kami dari kejahatan2 manusia durjana....aminnn


sekian shj. laporan jam 11 mlm....huhuhuu...(mata ni still bengkak lg smpi skrg...dh rasa sama size ngn bola golf dh ni)





24 comments:

Miss Fadhilah said...

tgk muka dh tau kak...
kes ni memg kena judge from its cover...
sbar jela kak..mgkin ade hkmah dsebalik semua ni...
kelakar plak rasse...
dh buat salah berani dtg mintk gji..
dia ingt kita bdoh ke ...
kononnya perempuan satu lg mcm gnster 2 tuk takot2kan kak qis la..hehehe
kesian ngan org mcm ni...
xde kerja ke ...cari la rezeki yg halal...

yatie chomeyl said...

kesiannya Qis..nasib baik Qis 'kuat' jugak nak lawan dgn pompuan macam tu.
eee geram je rasa bila baca.

Qis hatai2 ye , takut jugak kalau diorang btul2 wat kacau kat Qis nanti..apa2 pun selalu mintak perlindungan dari Allah.. insya Allah DIA akan lindungi Qis sekeluarga

cintaKusayangMu said...

Miss fadhilah: bila akk tgk geng2 dia..mmg jenis xleh pki bdk2 ni..jenis yg dh rosak luar dlm..xtau la ape nk jd ngn manusia skrg..dasar xtau malu..ngn akk dia berani nk mnta gaji..cuba dgn bos lama dia tu...pandang muka pn xberani tau..mgkin akk terlalu baik ngn staff..ni pengajaran utk diri akk sndiri...

cintaKusayangMu said...

Yatie chomel: bila pk2 blk..patutnye qis umpan dia utk pukul qis.bila dia dh pukul..mesti kena masuk lokap nye budak ber2 tu..hehehhe...qis xkuat gak time tu yatie..menggigil bdn ni luar dlm..sesak nafas thn mrh..lps je bdk tu pegi...qis yg nangis teresak2...rasa cm nk meraung sgt2...

sue said...

Eiiii..tgk muka pun..tau mcm mana orgnya....Rasanya mmg habit dia kot...suka cakap and maki2 org stail dak2 muda skang ni..carut2.. Eiii..sabo ja lah ya..kalau sue lah berada di situasi qis..mcm mana lah agaknyanya..sue tak seberani dan sekuat qis..huhuhuh..Tapi mmg patut pun qis buat mcm tu.

aMiYs said...

mcm2 org zaman skrg ni... dh biasa buat keja mcm tu la tu... pastu takut sbb dh kantoi... hati2 ye qis..

eLYies said...

ya allah..sampai 100 helai dia curi..giler kentang....muka diaorg tu tak semengah langsung..muka TAK LEH PERCAYA langsung..huhuh..akak doakan semuanya selamat yer qis..amin!

CatlinaFly said...

kuatnye dugaan qis..harap bersabar ye..sy baru tau ni ha..

Ely Hasrul said...

ya allahhh tensennye aku qis!! puas hati aku ko marah minah tu gitu.. baik ko nk kasik masa... nnti aku nk visit ko kt sana lah... esok ke kamis.. ko ade ke? aku kol dulu ok..

kiss askar2

FiEza_HaMiD said...

sabarlah dik..apapun tindakan report polis tuh adalah tindakan yang bijak...hati2 tau..

MamaAdwan said...

ling: geram lak ku dgr cite mu...... hishhhhhhhh...... tp kan org cam depa ni berani kat dpn ja... kat blakang cuba la.... anyway betul tindakan mu wat report tu....

ku doa semoga mu ngan famili dilindungi Allah...

Liya said...

Akak bangga Qis dapat pertahankan diri dan ingat dosa pahala seme... tentu abg jep pun bangga ada isteri yg berani mcm qis...

Semoga Qis dan keluarga dalam perlindungan Allah selalu... Amiiinnn

Anonymous said...

along,kita tgk muka dia pon dah menyampah.kalau amy dah lempang terus betina yg xtau malu tu..macam bagus je.camne along leh terima dia jadi staff along.tapi betul long,dari luar kita xsangka seseorang tu jahatkan..bagus tindakan along.along memang seorang yg berani!! chaiyok!

cintaKusayangMu said...

sue: bdk tu mmg suka tnjuk lagak kt area ctu..dia kata semua org knl dia..mmg la sume kenal dia sbb kejahatan dia....xleh la terbyg muka dia..menyirap je...

cintaKusayangMu said...

amiys: tq mi..insyaAllah qis akan lbh berhati2 lps ni...

cintaKusayangMu said...

k.elyies: tq kak...tu la..mencurik nama nye tu kn...pecah amanah plak tu...adoiiii

cintaKusayangMu said...

catlina: tq catlina,,...

cintaKusayangMu said...

Elly...ko nk dtg kedai ku ke...mai la...esok ku ada kt kedai..staff ku cuti..nnt kolling2 ek...

cintaKusayangMu said...

fieza: tq kak....

cintaKusayangMu said...

ling: tq dear....ku harap dia xkcu family ku...

cintaKusayangMu said...

k.liya: akk xdpt bygkn cmne qis nye gigil thn mrh time tu...sesak nafas rasa bila thn kemarahn yg tgh meledak....suara qis pn bergetar kak time tu...Allah je yg tau perasaan qis time tu

cintaKusayangMu said...

amy: betina xtau malu tu dok klang gak,..area mane along xsure...klu rasa2 nk lemfangggsss dia bg pihak along...dipersilakan....hehehe

@e_da said...

huh pompuan tak de adab mcm tu... sabar ye qis.. tuhan tu adil.. nanti dia dpt la balasan...

cintaKusayangMu said...

@eda: tul tu..qis xsalah ngn dia...so qis xtakut pn ng dia...dia yg slh ngn qis siap nk kecoh2 plak....semoga Allah bg balasan yg setimpal nye kt dia...

Newer Post Older Post Home