CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik ..klik....klik...

Wednesday, September 29, 2010

beli ke tidak???

hye semua...mesti xabis lg beraya kn...qis n family pn sama....thn ni kurg beraya sgt...lbh byk spend time ngn abg jep n family je...kiranye smbil beraya smbil cuti2 msia la....lbh byk gmbr2 raya akan menyusul kemudian..xabis lg trnsfer n pilih gmbr....punye la byk...smpi lappy ni semput nyawa2 ikan dh.....

actually ada something yg tgh bersemak samun dlm kepala otak qis ni...antara nk beli or x...mulanye just survey2 je....pastu lama2 rasa cm patut beli,sama ada utk family or investment....

okla cerita nye cmni...qis ada survey2 umah kt bandar parklands, bkt tgi 3..sape yg dok klang or s.alam tau la kot tmpt ni...developer WCT land...menurut kwn qis (dia ni keje bhgn marketing kt WCT ni), phase yg kitorg nk tu bleh dikatakan buyer semua cina..india adala 3 kerat...melayu lngsung xde...tp phase yg awl2 ramainye org2 kastam...umah yg kitorg tgk ni location dia pn xde la jauh sgt dr msjd..dlm 5 minit la kot...agak2 klu minum air mineral 1 botol kecik tu baru setgh botol je abis...

tp ayah n ibu qis sibuk la kata tu kawasan cina la....dorg ni jenis lu lu gua gua la...(qis xtau la sejauh mane kebenarannye sbb xprnh pn dok dlm community '1 MALAYSIA')...tp kitorg laki bini dok pk2 rasanye tu bkn isu besar sbb still ada org melayu yg dok dlm kawasan tu, cuma umah lorong lain (andai kata la kn klu lorong umah yg kitorg jd amik ni semua bngsa asing)....pecah kepala sbnrnye dok pk ni...serabut rasanye...dh la dlm 3 4 hari ni kitorg dok sibuk survey bank sane sini...pastu plak ibu n ayah kata, qis nnt xtau keje mane so klu beli umah skrg nnt xde sape dok...dlm kepala otak ahkak ni dh ada mcm2 alasan nk bg tp mls nk dok berdebat..so pendam je la jwpn tu..umah ni kn aset, in case qis kene keje kt tmpt lain, ikut abg jep g abu dhabi ke or kene keje luar dr selangor ke..qis still leh sewakn umah tu or paling desperate sgt leh jual la....(huhuhuh..ni kena pk berjuta2 kali)...syg oooo....


bg qis la kan, dr dok dlm community yg jenis suka jaga tepi kain org, sibuk nk tau kita beli ape then dia pn nk lawan sama tunjuk sape lg hebat...baik dok dlm community yg bkn jenis bawa2 mulut cerita hal2 org...pendek kata kepochi la (ni sbb dh terkena tau....fuhhhh insappppp...xnk kawan dia dlm FB lg...ku dh kasik block dia nye fb. ) so sejak dr tu qis rasa serik la...cukupla smpi disitu je persahabatan kita...kwn biasa2 je la...


so korg rasa cmne???(sila lontarkn idea bernas anda ye....hehehe)



6 comments:

Lyana said...

silalah beli qis..investment ni...kang kalo nanti2 baru nak beli, dah nek rege baru menyesal...


memang btol ckp qis..drpd tinggal ngan jiran2 yg hasad dengki dan takleh tgk org lebey dr die baik tinggal ngan org cina yang tak kuar umah...hahhaa...

bintangku said...

beli jer... beli umah nie, tak rugi pun. Kalo tak nak duduk situ, leh sewa. Lgpun nilai umah nie makin lama makin naik.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

situ mmg penuh dgn cina .. tp pada kita kan qis at-least senang duk kawasan melayu nieh dorg senang amik berat .. kawasan parkland tu mmg penuh giler dgn cina .. mana la tau masa depan nak buat kenduri .. at least ada melayu tolong2 ..umh kita kt pck alam kiri kanan melayu + ada india & cina x ramai ..ok aman jer ;-)

cintaKusayangMu said...

yana: tu la...aku sbnrnye xberkenan ngn jenis kepochi ni...nyampah sgt2....klu leh mmg nk lari dr golongan2 cmni...insyaAllah akan dibeli gak..doa2kn la ye...

cintaKusayangMu said...

k.sha: tul tu kn..klu xnk dok boleh sewakan...rumah ni mmg investment..org2 cina dh slalu wat dh investment umah ni..dorg beli masa rumah still under construction..then bila dh siap, dorg jual..untung atas angin dlm 60-70k sape xnk kn...mmg untung besar tu....

cintaKusayangMu said...

k.diana: parkland tu klu fasa yg awl2...dh ada yg duduk majoriti melayu..sbb rumah fasa awl tu still murah lg...fasa skrg ni n seterusnye yg under construction ni je yg rmi buyer nye cina sbb umah yg ni agak mhl la...tp belim tentu buyer yg cina ni dorg akan dok ctu...majoriti dorg ni nk wat investment je...
ape2 pn akan dipertimbangkn kak...tq ek...

Newer Post Older Post Home