CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik ..klik....klik...

Wednesday, July 3, 2013

KL-JEDDAH

Alhamdulillah kami tiba di airport King Abdul Aziz, terminal haji sejam lebih awal....laju sungguh la agknye pilot tu drive...
Masa nk cop pasport tu kaunter yg buka pn belum brape banyak..adalah dlm 5 kaunter yg buka..sedangkan jemaah yg sampai beratus jugak la..
Urusan di kaunter tak lama cuma bila sampai turn kami, pegawai imigresen tu suruh saya ke kaunter ujung, katanya ada pegawai perempuan...sbb nk kena buka niqab...tp bila saya jengah ke kaunter hujung takde plak pegawai perempuan yg bertugas... Utk melancarkan urusan, pegawai tu pn minta kebenaran dr husbnd saya utk melihat muka saya... Alhamdulillah selesai urusan dgn imigresen..

Sebelum tu meh layan gambar qhaiyrah masa dlm kpl trbg...Alhamdulillah qhaiyrah ok2 je... Asik tido n mkn je.. Bgn utk mkn, lps mkn tido blk...not bad pesawat airasia X ni... Sbb husbnd dh bgtau yg kita ni amik kelas ekonomi, so jgn expect yg dpt kerusi canggih mcm bas sani express perjlnn ke utara ye...bleh nk baringkn seat mcm katil or boleh nk golek2 pelok bantal guling...NO... Hihihihi.... Klu naik etihad pn seat sama je mcm airasia...klu nk premium seat, sila la bayar extra RM 500...GULPPPP... Syukur dah tu dpt mkn 2x sepanjang 8 jam perjalanan tu...











Dh mkn,nk smbung tdo blk...


Waktu ni baru panaskn enjin berkenalanan ngn si kembar kak wahidah...
Waktu ni jugak kanak2 dh start lapar...yg ada dlm beg biskut2.. So kenduri biskut la kanak2 ni...sambil bermain sambil makan...

Kat sini gak ada org jual simkad..50SR... Dlm ada isi 40 SR.. Boleh nk beli kt sini..tp make sure kena simpan ID.. iD tu kt kad yg sekeping besar tu...dh amik si nye..kad besar tu jgn buang..sbb bila nk topup mmg nk kna masukkan no ktt kad tu... Klu pki simkad mobily, bleh nk aktifkan internet packet data... Kna make sure dlm ada credit dlm 80SR... Sbb nnt utk internet usage dgn packet data kna cas dlm 70SR ++ ... Bleh fb, wassapp, instagram, browsing etc...senang klu nk video call ngn family kt msia... Sbb klu nk call biasa dlm 3SR/ minit...kjp je dh abis kredit... Saya guna packet data so bleh video call n wechat ngn ank2.. Mls nk turun lobby hotel utk guna wifi..hotel ada sediakan free wifi..husbnd plak guna utk wassapp je 29SR klu xslp..senang kami nk jnji nk jmpa kt mame..nk tanye ada kt mane...maklumla bilik asing2 kan...





Baru sampai,beg byk ni je....
Hihihi
Tgk nnt masa blk cmne.... Fengsannnnnn....

posted from Bloggeroid

1 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

amin..amin.... seronknya dpt pi bertiga ..byk info dpt kat sini ;-)

Newer Post Older Post Home