CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik ..klik....klik...

Wednesday, July 17, 2013

Qhaiyrah demam

Assalamualaikum...

Kita hold dlu traveloh umrah kami.
Arini nk cerita pasal anak yg sorg ni...qhaiyrah..

Sahur smlm masa tgh susukn dia tiba2 rasa pns plak bdn si kecik ni...
Memandangkn masih gelap lg,tak berani nk ketuk umah ibu.. (apple cider ada kt umah ibu..ibu pnjm aritu..hihihi).. so lap je la bdn qhaiyrah ngn air paip...

Bila dh cerah tu baru amik air zam2 + apple cider lap seluruh bdn dia...

Alhamdulillah sejak kami sekeluarga mengamalkn natural remedies ni, kiddos dh jarang kna demam, batuk or selsema... klu ada pn cpt recover...

Antara yg saya buat bila ada yg demam.
1. Air zam2 or air anugerah + apple cider utk lap bdn dia.
2. Kerapkan mandi..mandi dari kaki ke ats
3. Garlic socks utk upkn imun tubuh anak. ( cara saya wat garlic socks..tumbuk garlic lbh kurg 4 ulas..cmpurkn dgn olive oil..gaulkn..sapukan olive oil kt tapak kaki smbil urut kaki anak.. amik socks..masukkn garlic td kt tapak socks tu then pkik socks kt kaki anak...bkn kaki omak nye ye...)
4. NO PARACETAMOL!!!.. yg sentiasa ada kt rumah saya hanya ubat homopati...so saya bg ubt ni sebiji 3 kali sehari...

Alhamdulillah... dgn 4 step ni inshaaAllah cptla sembuh demam mereka...



Muka budak demam kul 5 pg smlm...



Muka bdk dh sihat harini boleh ikut g pasar n perabihkn sebijik pisang montel...

posted from Bloggeroid

5 comments:

Rizziela said...

oo. akk x tau plak apple chaider boleh buat ubat demam utk anak..harus mencuba lepas ni..sebab ada aja kat rmah x guna

tenku butang said...

done follow sini no. 293
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang@gmail.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Yumida Huda said...

wah..byk buah-buahan
bagus3x...comelnye budak sihat dlm troli tu..hehe

jemput join segmen ni:

http://umikasum.blogspot.com/2013/08/segmen-tinggalkan-url-blog-url-entry.html

pemenang akan memenangi hadiah: ankle bracelet & wallet
jom la join :)

Kisah Nenot said...

semoga sentiasa sehat hendak nye :)

done follow saudari :)

blogwalking sini..:)
jemput join 3 ga nie :-
1.http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html
2.http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/08/2nd-giveaway-by-ira-syiqin.html
3.http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/09/september-giveaway-by-kasihlestariabadi.html
***hadiah menarik menanti anda :)***

Empayar Utama said...

Salam, meriah belog banyak gambar. Saya suka :)

Newer Post Older Post Home