CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik ..klik....klik...

Wednesday, October 27, 2010

:..kisah si kembar kecoh..:


ank bujang yg sorg ni nmpk sgt belom mndi...
pakai baju tido lg kamooooo adik......
mmg dorg ni slalu mndi lewat...
xde la lewat sgt...dlm kul 9 cmtu la....brkfst knyg2..baru mndi....
patut la perot buncit...kn...kn...heheheh
 

sila abaikan bulu kerinting ktt blkg tu ek....hehehe....
yg pasti tu bk  kaki daddy darwishes....
fav port anak bujang ni....tmpt mummy cas hs....
dh ltk kt ats...ntah cmne..mesti terturun ke bwh gak hs tu...
ada masa tertentu..pokok pki hs....sbbnye smntara dok cas hs tu...
qis sidaikn hs ni kt ranting2 pokok tepi sofa ni.....
kesian...pokok pn reti nk pki hs...ye dakkkkk???
 
  
ni la bujang saya....
mummy sayangggggg kamoooooo ber 2 nakkkk....
tp boleh x jgn slalu wat mummy tukor jd kaler pepel....
letih tau nk tukor blk jd kaler asal.....

mummy ni jd kuda la..mmbbbbeeeekkkkk la...nsbaik mummy ni korang xjdkn panda bear.....
kang ada mummy bergayut kt pokok  mangga blkg uamh tu kang.....
kesian la kt mummy yg tembam ni....kang makin gedembammm....kucing mengiau pn mummy leh tergolek...

 alkisahnye.....
bear ni ntah sape punye...mmg ada dlm umah ni....
disbbkn bujang saya tu hobi dia menggoyangkn speaker yg giler tinggi.....
so, dgn kuasa naruto...mummy dia pn pakaikn tudung kt bear ni....
secara x rasminye, bertukor la nama nye kpd 'beariah'

tugas beariah adalah...duduk molek2 kt tepi speaker....
bkn utk menakutkn...tp utk melemparkn senyuman ayu2 gitu kt qhushairy....

qhushairy pn berpusing 360 degree jd budak baik, xdtg dkt ngn speaker lg...
gooodddddd boy....



 qhushairy skrg ni sgt2 suka menjerit...suka bg mummy dia gugur jntung dgr jeritan dia....
pitching lari la nak oiii....xyah jerit..mummy leh dgr....
kdg2 bkn pasal ape pn...sje je nk tarik perhatian kita....gigi dh hmpir penuh..tgl lg 4 btg je nk cukup korem...
nsbaik la bkn jenis yg mengokang org...klu x..mau reput tulang mummy kena mamah....huhuuhuh
hobi dia mengacau n menyakat adik...adik plak bila abg kejar..dia kelam kabut lari kt kita..
si abg ni nk bergurau tp xpndi nk bajet ...klu nk peluk adik dia tu...mcm nk smack down gayanye...
takut la member....dh la adik ni jenis sopan2 je klu main...
klu kita ckp, dia paham bhsa...cuma nk sebut tu xsemua perkataan dia reti...
antara yg dia pandai sebut : mummy, jakpa(daddy dia...hahaha), amik..yg lain kbyknnye dia wat
body language n jerit2...adoi....


 apesal la bdk ber2 ni nk posing ngn sippy bottle je ek...nk dijadikan kisah
1 drpd sipp cup darwishes telah terjun dr tgkt 7 ke bwh apartment g kitorg dok masa kt cameron aritu...
nk tau sape yg baling??bdk yg kuat jerit tu yg baling...
sbb ape dia baling..sbb dia nmpk atok dia main bola strawberry dorg ni tendang seketul bola tu 
terjun ke bwh....huhuhuh....
so pd hari kejadian tu...mummy mengalami kerugian sbyk : RM 39 + RM 2.50 = RM 41.50....
sabar je la....
qhuzhairy ni bab mkn mmg cerewet...klu dia mkn...dia amik masa 10 minit utk kunyah mknn dlm mulut dia smpi lumat....smpi leh kisar jd tepung la pendek crite...
adoi...mcm tuan puteri kygn mkn dpn putera idaman kalbu....
lama giler...mmg kesabaran mesti berada pd tahap 200% la....
dia klu dpt mainan, dia leh main mainan tu lama...
dgn syarat jgn ada si kaki kacau sorg lg tu.....
antara bnda yg dia leh sebut : fish (asalkn nmpk laut, air..mesti sebut fish), buah (yg ni sgt clear dia sebut...dr umur dia 1 thn lg)...xkisah la..mgkin ada yg akan kata darwishes ni lmbt ckp....
mummy xkisah...jnji korg ber2 bercakap...
jgn xckp lngsung..tu mmg takut la...
bak kata paed dorg, dont worry..anak saya dlu smpi 3 thn baru bercakap...
see...anak paed lg tu...so, i dont hv to worry bout my twins....


nk tnjuk skit hasil rembatan kt ikea mgu lps...
sje2 je g ikea sbb nk mkn karipap sedap n hot dog...heheheh....
teringin nk beli stool n meja utk darwishes...
tp dok pk..kang ada yg dia panjat stool tu nk cpi speaker plak...
adoiii....ni yg wat mummy dorg cancel niat di hati.....
 
tp rasa2nye mmg nk beli gakssss.....
ada tmpt utk dorg main conteng2 n lego nnt....xde la sepah kt bwh....
 
ok, frame ni leh pusing sbnrnye...dlm 1 frame leh ltk gmbr dpn n blkg...
very nice..murah je...xsmpi rm 10 for 2 ketul ni....
 
** 30 hb ni nk ke UKM...ada seminar lg...hurmmm..mula mengasah otak skali lg....

8 comments:

Fariz Finie Family™ said...

salam..
kita pun beli frame ikea yg comel tu...:)
bila plak turn nk dpt twins ni???
jgn tukar jd kaler hijau sudahler..
huhuhu

cintaKusayangMu said...

FFF: salam...oo..sama ek frame kita...hehehe....nk dpt twins gak ek..doa2 la insyaAllah dpt tu...klu tukor kaler ijau, qis kena dok sblh pokok..baru sama...hehehe

Hanis Azla said...

alar comelnya...

cintaKusayangMu said...

Hanis: tq..hehe

b.O.n.d.a said...

da makin besar nih da nampak makin ketara muka dedi ngan mami =)

cintaKusayangMu said...

Bonda: ingtkn nk ckp dh makin terserlah kenalakannye...hehehehe

sue said...

Dah beso dak kembo dua ni ya.. hehehhe..tentu syok tgk kerenah dia kan..hehehhehe

cintaKusayangMu said...

sue: bila penat2 tgk muka budak ber 2 ni jd hlg penat sue...

Newer Post Older Post Home