CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik ..klik....klik...

Monday, October 18, 2010

:..percutian yg menyeramkan..:

salam semua...ni nk crita ttg percutian kitorg yg sgt2 menyeramkn + meletihkan...ni unplanned nye percutian...qis dpt tau sblm solat jumaat aritu yg nk g naik cameron.so smpi umah lbh kurg kul 1 terus pack brg2 semua..dlm kul 4 cmtu kitorg (yg g kali ni..ibu, ayah, darwishes, adik no 4 n yg last..angah , kamal & arumi naik ari sbtu)...kitorg singgah KL dlu nk hntr nenek qis ke umah mak anjang kt keramat..

so...sblm kul 7 kitorg pn gerak masuk highway...ayah qis yg drive kali ni...smpi kt brinchang dlm kul 11 mlm...ayah qis bawa slow je masa nk naik tu...xde pn nk rush sgt...so relax je la...


dh smpi kt brinchang kol kwn ayh..sbb dia yg sponsor percutian kali ni...then dia tgu kitorg kt dpn star regency hotel ...my 1st impression masa nmpk hotel ni: ooo....so scary...suasana hotel tu agak suram..berbanding ngn hotel rosa passadena yg qis prnh dok dlu...fine, mulut ni xde la sebut ape2..yela, org dh blnje kn...heheh....

then kitorg check in masuk bilik 705 (lps ni sape2 klu dok hotel ni..plz..plz...plz...jgn amik klu tgl bilik ni je yg still available ye..blk lain aiii xtau)..kiranye hotel apartment la... umah ada 3 bilik...so master bedroom, qis bg kt ibu n ayah, qis n darwishes nilik tgh, adik2 bilik blkg..(bilik qis ni agak suam2 kuku skit dia nye lampu...ala2 romantik gitu..still positif thingking)...

darwishes plak bantai nye bgn..jenuh la nk melayan..smpi kul 1 pg baru dorg tdo...yela masa tu rmi dok kumpul kt umah kitorg tu..kwn ayah sefamily pn dtg...so ahkak jd coffee girl la dok buat air pns..laku plak kedai kopi ahkak mlm tu...hehehe...angin mlm mmg sejuk giler..smpi nk jejak kaki ke lantai pn ala2 takut2 berani gitu...so mmg kena la ngn kopi pns kn...

dh kul 1 pg cmtu qhuzhairy pn tdo dmlm bilik qis..qhushairy pn tdo sama, tp ibu qis kata, xpe,,biar qhushairy tdo ngn ibu sbb takut dia astma lg...(tgkp bilik qis tu plak xleh tutup rapat...ada la dlm 3cm dia nye renggang tu...so cover ngn langsir je la..


dlm kul 3 pg cmtu, tiba2 qhuzhairy bgn + nangis + menjerit ketakutan....dlm hati ni berdetik gak..(keras ke tmpt ni)...tp still xde sebut ape2 la...qis tenangkn dia...bawa main kt hall..dia ok, diam..smpi la kul 3 , baru dia nk tdo blk..tepuk2 trus tdo...kul 4.30 pg...qhushairy dmm, pastu plak qhuzhairy pn demam gak...(mmg qis bawa semua ubt2 dia..kecuali 1 bnda je yg tertgl , thermometer dorg)...cmne la leh tgl..yela dh kelam kabut kn..last minute nye planning..

pg tu kitorg g sarapan cm biasa..tolak la buggy turun naik bukit nk g brkfst..qhuzhairy merengek je..qis pk mesti sbb bdn dia xsht, tu yg dia merengek je tu...

kitorg xjln pn hari sbtu tu sbb nk tgu adik qis smpi..kamal keje half day, so lps keje baru dorg gerak..kt bwh hotel tu ada pasar mlm...kitorg pn ronda2 la kt pasar mlm tu...


maghrib tu angah 1family smpi...darwishes lps maghrib tu dh tdo...pastu trus tansfer dorg dlm blk qis...ibu jagakn tdo skali ngn dorg sbb qis nk turun g wat foot massage kt spa bwh...

dlm sejam lps tu dpt bbm dr adik qis bgtau yg qhuzhairy bgn nangis2...ayh dh bawa dia turun jln2 kt bwh...
qis pn dh resah...xlama lps tu selesai foot massage, qis pn naik lift,bertembung plak ngn qhuzhairy n ayah...so kitorg naik skali...


smpi kt ats tgk qhushairy nangis lg...pastu trus bawa g umah kwn ayah kt sblh je...ada paklong tu imam masjid, so mnta dia tgk2an bdk2 ni..ibu cerita..masa qis g tu lps qhuzhairy bgn, qhushairy plak merengek2..pastu mata dia pandang ke arah lmpu bilik tu..pandang mcm nmpk sesuatu..pastu dia menonggeng2...dlm menonggeng2 tu dia sempt toleh ke arah lampu tu skali lg, then kali ni dia terus nangis ketakutan....huhhhh..meremang bulu roma bila ibu ceritakn apa yg jd mlm tu...



smpi kt umah sblh, minta pakcik tu buat air doa semua...pastu dia tnye ada myk x..qis pn teringt ada myk kelapa dara tu...qis pn suh adik amikn..pkcik tu pn baca2 la kt myk tu then suh sapu kt sendi2 dorg...pkcik tu masuk umah kitorg , then dia kata mmg ada pn...so kita mengalaha la dia kata...mlm ni tdo la kt hall ramai2...xyah tdo dlm blk...huhuhuh....xprnh dok hotel kena tdo kt hall.....



adik2 qis pn bawa semua tilam2 turun...kecuali tila n brg2 dlm bilik qis...mmg kena kuarantin la bilik tu..seketul brg pn xleh kluarkn dlm blk tu..ayah qis xbg...fine, mlm tu ahkak tdo pki seluar jeans...xprnh dibuat org oooiii....bygkn...nk g blk air pn...berteman,,siap xtutup pintu lg...


pastu kul 10.30 mlm tu qhuzhairy nangis lg...adoi...mmg time tu rasa cm nk menangis gak ni..ape hal la ank aku yg ko kcu...tlg la kcu mat rempit yg dok racing kereta kt bwh tu ke..yg tgh karaoke giler kt bwh tu ke...ni x, dok kcu ank aku yg tgh lena ni..qis pn angkat dia bawa g kt paip air (sejuk giler air time ni), thne cuci muka dia 3x smbil selawat..alhdmdulillah xlama lps tu dia tdo...tp kn..wktu tu rasa cm qis n adik2 dh tdo lama sgt2...tgk jam, baru kul 10.30...pelik...ayah n ibu kluar g pasar mlm pn lom blk lg...mmg weird giler la...nape kitorg rasa cmtu....ingtkn qis sorg ..angah pn rasa bnda yg sama...


sepanjang mlm tu mmg kitorg dok pasang surah2 alquran dlm laptop...yassin mmg ada je kt tepi kitorg...
kul 12.30, jd lg...kali ni qhushairy n qhuzhairy serentak...pastu tmbh lg ngn arumi...mgkin sbb arumi dgr abg2 dok nangis dia pn nangis skali...lama plak tu kali ni nk tenangkn dorg....


'klu ikutkn ayah, rasa nk turun je blk mlm ni gak,cmne??'...ibu kata ok, kamal kata ok (walaupun baru je kul 8 tu dia smpi...kesian dorg 1 family..xsmpt jln2)


so kul 1 pg tu kitorg pack brg2 semua...dh pack semua brg..dh msukn darwishes dlm buggy..baru qis n ibu masuk dlm my haunted room tu...huhuhu...takut gak sbnrnye...siap baca bismillah, mengucap semua sblm buka pintu tu...masuk je, trus capai brg2...zasss trus keluar dr bilik tu...xberani dh nk pandang cermin ke, tingkap ke, lampu ke...time tu ingt nk cpt2 keluar je dr bilik tu....


dh siap semua kitorg trus msuk dlm kereta...sepanjang perjalanan nk turun smpi kaki bukit..2 kereta ni dok berzikir ,mengaji smpi kering tekak....daddy darwishes send surah yassin via bbm pn xsmpt nk donlot smpi abis....sbbnye sepanjang turun dr atas tu xde coverage....huhuu....


smpi kt umah dlm kul 6.30pg...semua org kepenatan...bdn qis ni sakit xusah nk ckp la..sbbnye qis dok pangku qhushairy..dia meronta2 dlm kereta..xtau la sbb xselesa or bnda tu follow kitorg blk...


pg tu dlm kul 11 g berubat kt kwn ibu..dia mmg ubt org2 ni...dia kata bnda tu follow darwishes blk..huhuhu....pesal la nk follow kitorg...kitorg dh kata jgn ikut..tgl la kt tmpt ko ni...dia ikut gak...bknnye kitorg naik ferrari..kot la dia pn nk merasa naik ferrari kn.....sbr je la...

alhamdulillah arini darwishes dh ok..xde lg tdo terkejut2...main pn dh ok..n yg penitng xde lg nangis ketakutan...

dh blk umah, baru angah cerita...masa dia smpi je kt umah kitorg tu, dlm hati dia berdetik..ni mcm ada sesuatu je...pastu bila dia masuk je umah tu dia rasa xsedap hati....dia tdokn arumi kt blk dia, then tglkn kjp, arumi nangis kuat...time tu dh menguatkn firasat dia..angah ni mmg jenis cpt dpt rasa bnda2 halus ni..qis ni je yg xde rasa bnda2 cmni....pastu masa kitorg tdo rmi2 tu, dia smpt mimpi..dlm mimpi tu kt dlm bilik ibu, ujung kaki katil ibu..ada perempuan rambut panjabg..muka teruk sgt (ni bulu roma aiii dh tegak giler ni)...kt bliki qis plak bnda tu dok kt lampu tertenggek je kt ctu.........


paklong dh blk mlm smlm...dia bgtau kt ayah yg bnda tu hantu' kap lam ya nga' (ejaan jawi ni..kang ada plak yg terasa kang...)...paham2 la ye....


oo...kesimpulannye...nk g mane2 kena tgk dlu hotel tu cmne...aritu kt B suite hotel, penang...alhamdulillah darwishes ok...kt genting pn ok je...kali ni..mmg 1st impression terhadap hotel, mainkn peranan gak..so..percayala pada kata hati....krn hati xpernha menipu kita...(cesss.ayat jiwang)
then bawa yassin g mane2 pn...n dlm hs tu mesti ada surah yassin ke ape2 bacaan al quran...

27 comments:

aenareal said...

seram ahh citer akak nie..sy yang bace pun terasa seramnyer..

cintaKusayangMu said...

Aenareal: smpi skrg bial teringt je qis rasa tegak bulu roma....huhuhu

cintaKusayangMu said...
This comment has been removed by the author.
Fariz Finie Family™ said...

seramnya...
bawak anak2 lg bahaya kn?
huhuhu

cintaKusayangMu said...

Fariz finie family: tu la kn..tp klu xbawa anak2 kesian plak..lgpn nk biasakn dorg jln jauh..

Normaliza said...

sama la ngn kes saya. tapi anak saya nak dekat sebulan dah duk nangis tiap2 malam sebab 'benda' tu ada dalam rumah kami. jenuh gak gi berubat. alhamdulillah dalam minggu ni ada rasa perubahan. kalau sebelum ni duk nangis sampai 3-4 kali satu malam, skang ni menangis dalam sekali..kadang2 lena sampai pagi. kalau ada anak kecik, mmg senang benda2 ni nak kacau kan..

cintaKusayangMu said...

normaliza: lg parah kes awk ni...baby mmg senang nmpk bnda2 cmni..kesiannye..ada petua org2 tua..suh dptkn belangkas yg mati beragan (belangkas mati beragan ni ada kt tepi pantai, yg dlm nye dh xde isi, kosong..)yg tu bawa blk..cuci bersih2...ltk dlm umah..org kata bnda tu takut ngn belangkas tu..ni petua la...ayat2 suci tu g utama kena ada dlm umah...dh try halau bnda tu dr dlm umah ke??then pagar rumah..

Zue said...

kap lam ya nga ke?...hurm...2 la..kata hati xpernah menipu...nape la aku xterus bgtau je bile smpi kn...hurm..bnd nk jd...xpe la...pas nie, pastikn ada bw senjata2 utk lwn bnd2 halus nie...arumi mlm td ngs...teruk gak la ngs nye...mayb xcukup tdo or ngajuk abg darwishes kaco...hope xde pape la mlm nie...

cintaKusayangMu said...

aah nga...bnda tu kap lam ya nga...huhuhu...paklong bgtau smlm...kesiannye arumi..harap2 bkn pasal bnda tu..abg darwishes suka nyakat arumi..kesian arumi...

Nurul Aima Hj Kaim said...

cian kat anak-anak kan..NAUDZUBILLAH...mst takut kan masa tu..pernah rasa mcm yg mama rasa..benda2 mcm ni lah plg menakutkan bila bawa budak2 ni :(

Normaliza said...

Oo..tak penah dgr plak petua belangkas tu. tapi saya ikut petua yang tanam pokok garuda kat rumah. benda2 tu tak suka dgn bau pokok tu yang busuk. baru je sabtu lepas beli anak pokok garuda tu. Alhamdulillah rumah saya dah dipagar. tu yang reda sikit tangisan Yamin. Ingat nak wat follow up (macam kat klinik pulak..hehe). risau gak kot2 masih ada saki baki yang tertinggal..

Erin-mummy Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Salam Qis...adoi seramnya baca entry ni...
Erin pun pernah terkena gak...
nanti kalau ada masa baca kat entry ni ye...

http://erinhakim.blogspot.com/2010/09/pengalaman-pelik-misteri-seram-di-malam.html

mmg tobat la nak nak pegi dah....
hotel2 ni bukan leh caya sgt kan...
mujurlah masa erin bwk anak2 gi Genting takde gangguan.. ngan Cameron pun takde gangguan jugak.. (masa tu kat cameron dok resort companY) tp ttp seram, sbb takde org keliling.. tinggal kitorang je...

Mama Zharfan said...

memang seram..thanks for sharing
adik perempuan me pun memang gifted ie dpt rasa and kdg2 dia boleh nampak 'hantu' or makhluk halus..
me tak de la mcm adik me, and me spesis penakut plak tu

bintangku said...

Seram lak baca citer qis... bila kes2 camnie, cian kat baby lar... diorang leh nmpk yg kita tak nampak. Kene kacau lak tu... agaknye diorg tgh tido 'bende' tu cucuk sana cucuk sini, tu yg t'bgn tu kt. Ish...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku pun seram ... mmg take note hotel yg qis mention tue ..

cintaKusayangMu said...

Nurul aima: mmg pn..bnda yg xdisangka2 bila terjadi kt diri sndiri,rasa cm payah nk percaya...smpi skrg qis rasa cm xcaya je..tp tu la hakikatnye...

cintaKusayangMu said...

Normaliza: pokok garuda tu qis prnh dgr..klu xtnm,amik daunnye pn xpe..rendamkn dlm myk kelapa..jdkn myk..so nnt klu nk g mane2 colet skit myk tu kt ank...ibu qis ada wat,tp mmg xteringt pn nk bawa myk tu tau..huhu...

cintaKusayangMu said...

Erin: takutkn klu bawa ank2 g tmpt yg xbiasa dorg g ni..klu kita yg tua ni pn klu dh ditakdirkn nmpk bnda2 cmtu pn leh dmm..ni kn bdk kck kn...insyaAllah nnt qis baca ye....tq for sharing...

cintaKusayangMu said...

Mama zharfan: kdg2 best gak bila ada gift mcm adik mama zharfan tu..sbb kdg2 hantu ni wat lawak gak...menari2 la..melompat2 la dia (ni adik qis nye adik ipar yg cerita sbb dia pn ada gift tu)...tp klu org yg penakut cm kita2 ni baik xyah la...kang semua bnda xjd wat...

cintaKusayangMu said...

K.sha...agknye dia tunjuk muka seram dia kot kt bdk2 ni...tu yg dia jerit tu..klu setakat cuit2 je mgkin bdk ni xde melalak cmtu skali...tiba2 teringt crite ningsun plak...huhuhu

cintaKusayangMu said...

K.diana: qis bkn nk jatuhkn reputasi hotel tu...tp just nk share ngn blogger..mane la tau klu nk dok hotel tu,bleh tp amik bilik lain...bilik 705 tu mmg xok...704 ok..sbb kawan ayah qis dok ctu ok je...

aznitaz said...

seram2x..dah la akk suka gi cameron cuma x penah overnite jer laa. hari tu anak2 akk ada gak tok n nenek dia bwk..tp ok la so far..

cintaKusayangMu said...

aznitaz: kak...qis pn ni baru 1st time overnite bawa darwishes g sane..selama ni mmg blk ari la...

LyDia DeLia said...

aiyooo..seramnyeeee qissss..huukhukhuk..kalau lydia dlm situasi tu, aku dah nangis nak balik time tu gak..hahaha..sbb mmg penakot..penah jugak alami benda2 cmni msa menyewa kat rumah lama..msa tu takde anak lagi..nasib baik la..mcm2 berlaku..ade sekali tu duduk sokrg2 terfikir mcm mana laa kalau tetiba blackout..dah la sokrg2 ni..husband keje tak blk lagi..tetiba......'tap!!!' mmg blackout betul!! (alamak..naik bulu roma kuuu..)huhuhuu..gelap gelita!! lari duduk terpeleot kat balkoni ketakutan sampai hasben blk..uwaaaaaaaaa!!umah lydia tu siang ke mlm ke sama je seramnye..huh..

b.O.n.d.a said...

erk! bOnda rasa ada kOmen tapi takde plak kOmen bOnda..
isyk...serammmmmmm tuuuuu....

bilik 705 eh?
Ok nOted!
huhuhu

cintaKusayangMu said...

lydia: huhuhuh...uamh sendirik ek...adoi..lg parah..klu hotel tu xpe lg la..bkn umah kita..xdok hari2 pn....cmne la lydia leh sbr dok umah tu...klu qis dh lama ajak hubby pindah....

cintaKusayangMu said...

bonda: sudahhhhh....blom masuk bilik tu...dh diserangi seram ke.....jgn bonda...qis plak yg takut ni...haunted dh ke blog ku ni...

Newer Post Older Post Home