CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik ..klik....klik...

Tuesday, August 31, 2010

:..alahai anak..:

kwn2..ni bkn iklan susu ye..saya sgt2 menyokong BF..harap maklum..(ni pack lama,skrg dh tukar packaging baru kaler purple)
salam semua..harini qis nk share ttg susu plak..ni bkn iklan susu ye..pada ibu2 di luar sana..saya sgt2 menyokong BF..sila BF ank2 anda..saya xdpt nk fully BF ank2 saya disbbkn masalah2 yg xdpt nk dielakkan(wpun hakikatnye, nk seribu daya kn...huhuhu...saya xnk emo2..sbb klu berckp nape saya xBF si kembar lg..saya akan sedey...)



sbrnye berat bdn QZ berada di tahap yg xsepatutnye (tp belom smpi line kuning lg..)...dlm umur skrg 1thn 7 bulan, berat bdn dia hnya 9 kg je..lg skit nk smpi line kuning....fuhhhh...sgt2 merisaukan...bkn la nk dia gemuk bulat gedempol tau..tp paed dh suruh beware..suh bg mkn mknn yg oily kt dia..bkn xbuat tau..qis dh bg dia mkn ayam,pastu buat nasi goreng cina.tp bdk ber2 ni mmg reject nasi 100%..dorg suka mkn mee n spageti,pastu dadih mmg setiap tghari dorg mkn..roti, honeystar n biskut dorg mkn..tp biskut qis xbg slalu sbb dorg cpt batuk klu mkn biskut..so doc nasihatkn avoid mkn biskut,,,kdg2 je bg dorg mkn..klu dh dpt biskut tu mmg xpndg dh la bnda lain ...org dh lama xdpt biskut la katakan...

so lps baca2 discussion board kt fb hospital bersalin, qis teringt masa sembang ngn specialist kt fak qis,ttg susu pediasure..susu ni mmg sesuai utk sape2 yg alami kekurgn berat bdn, cerewet mkn, & mengalami penyakit yg mmbuatkn dia sukar utk mkn solid food...

sbnrnye takut gak nk try susu ni sbb darwishes ni ada mslh sembelit..qis prnh try PROMIL, mula2 ok pastu dorg sembelit..pastu tukar ANMUM, xsesuai gak..at last jumpa paed n dia suh tukar ke FRISO 3 (kan bagus klu bf,xyah struggle tukar2 susu..poket pn selamat...)..alhamdulillah smpi skrg mmg dorg minum susu ni je..

smlm qis beli pediasure tin kecik..nk try tgk sesuai ke x dorg ngn susu ni..ada 2 flavour ,choc n vanilla..QZ xsuka choc flavour, so qis amik yg vanilla...agknye sedap sgt susu ni..smpi kering botol susu tu dia minum..
utk QS qis xde bg sgt..kang overweight plak bdk sorg ni...qis bg kdg2 je...QZ minum 5 kali sehari pediasure, QS plak 3x sehari je...

tgu nnt entry berikut, qis akan cerita sama ada darwishes sembelit or x bila minum susu ni...

2 comments:

Mama Kyra said...

qis,sm la ngn eja..kyra pn tpaksa cmpr ngn fm sbb brt dia tk memuaskn..tp still bf lg..kekdg tk smpi ati tgk dia yusu fm

cintaKusayangMu said...

huhuhu...tu la kyra...berat bdn dia sgt teruk bg qis..tu yg terpksa support ngn susu ni..harap2 ok la berat bdn dia...

Newer Post Older Post Home