CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik ..klik....klik...

Wednesday, August 18, 2010

:..oh HO kuuuuuuuu.......:


terkejut x agak2 tgk cermin HO ni??
sedey tau bila tgk HO kesygn qis ni jd cmni....
gini kisahnye...

kn qis kata kt entry sblm ni yg qis nk g maxis centre kn??
blk je dr maxis centre tu, kitorg singgah celcom centre sbb nk byr bil beruk
(dh mmg sengal beruk tu kn...sejak pki dh 4 bulan, xde pn hntr bil..mmg sengal melampau)

pastu dlm kul 3 cmtu smpi la kt GM...
qis pn wat reverse parking..trus masuk kt car park yg 1st..
kebetulan mmg kosong..

pastu xsmpi setgh jam,masa qis tgh lepak2 kt dlm showroom...
tiba2 guard dtg tnye betul x krete awk no blah blah bla...
cermin krete awk pecah....

qis pn terkejut gak tp cool lg sbb dlm otak ni dok pk..mgkin sbb
cuaca panas sgt, so cermin dpn tu pecah....

skali tu bila smpi je..tgk bkn cermin dpn...cermin pintu blkg rupenye yg pecah....
guard semua dh kumpul ramai2...
tokei2 showroom yg lain semua pn dtg gak la nk tgk ape yg jd kn...

pastu ada sorg bdk laki ni dtg...
'akk, ni krete akk ke?'
'aah...'
'td saya nmpk ada 1 kerete satria merah stok kt cni, pastu sorg kluar n ketuk cermin krete akk ni..
tp saya xcam no plat krete dia..lps dia ketuk dia trus blah..'
'hahhhhh????"
'sorg ke ramai2 nye keje?'
'saya xpasti kak, tp saya nmpk sorg je yg kluar dr krete'

ok..dlm kpla otak qis..mesti la sorg je yg kluar dr krete tu sbb satria kn 2 pintu je..so yg bhgian driver tu xkn kluar, so yg kluar kt bhgian 1 lg...lps je dorg wat keje dorg trus blah dr ctu...

lps je dr ctu..qis suh adik qis amikn handbag qis, qis trus start krete g balai polis terdekat
dh la balai polis terdekat xtau location nye mana..nsb baik la jmpa radio car masa otw nk g tu...
turun la kjp tnye dorg...

smpi je kt balai mula la sesi temuramah...selesai semuanye,
qis blk kt krete...
1 hal lg..kunci krete msuk boleh, start xboleh...haddduuuuhhhhh.....
ada la dkt sejam kt ctu..dh la jnji ngn inspector tarmizi nk jmpa ngn dia kt IPD klang kul 6....
nk meraung gak la qis kt ctu..nk call sape2, hs lak tertgl kt showroom...
adik qis xmuskn hs kt dlm handbag...
wawawawa......
mmg dh rasa nk give up tp xtau nk give up cmne...
nk ditglkn krete, takut plak sbb cermin dh berlubang..
nk dibawa gak krete, kunci xboleh pusing2....

sebelah balai polis tu kebetulan ada workshop..
bdk cina tu tgh tdo masa qis dtg...
qis gegarkn gak la dia....
budak tu pn ngn kelat2 nye bgn...
dia dok bega la kunci tu...tertonggeng2 dia..kesian gak...
lama gak dia dok bega kunci tu..
smpi la dh abis togel la strereng tu...
ok..xlama tu krete dh leh start..
elok nk reverse..skali tu nk pusing stereng...maaakkkk...stereng locked...huhuhuh
panggil lg budak cina tu...
dia godek lg...nsbaik boleh...
tp baikla budak tu..qis nk bg upah dia kata xpe....esok akk dtg je bawa krete akk ni dtg cni..
saya tlg betulkn kunci tu ye...
tq dik..jasamu dikenang...

abis 1 bab...
pastu pegi jemput ibu arumi, arumi n my staff kt showroom...
smntara tgu dorg siap..
qis pn masuk dlm security office nk tgk cctv td...
tgk cctv kt blok 5 je...nmpk krete satria merah tu tp xnmpk no plat n brape org dlm tu...
(sungguh xcanggih cctv GM ni..duit je byk..ape daaaa)

dgn hati yg kecewanye pegi IPD klang jumpa insp tarmizi..sbb dh jnjikn..
siap inspc tu call lg tnye jd dtg ke x...
smpi je kt IPD trus naik tgkt 2..peh..hakikatnye tgkt 3 tanpa lift ok....
peluh jantan betina semua dh mencurah2...
sbr je la...nsbaik dh nk smpi wktu buka...

skali tu inspctr tarmizi call kata dia ada kt tgkt bwh suh turun jmpa dia kt bwh...
adoooiiii....sbr qis...sbr....

lps bg keterangan semua...
dia dh suh org dia amik gmbr krete...
dia pn nk tgk krete n alang2 tu trus la hntr qis kt krete....
dia amik serpihan cermin krete tu (for what??any1 know..blur kjp)

smpi umah wktu semua org dh berbuka....
sekian cerita harini yg penuh tragis.....

(dlm usia saya yg baru 25thn ni..dh 2x saya pegi balai buat police report...sungguh xdisangka...
kes yg dulu xsettle lg...timbul lg kes baru..muka aku ni,muka balai polis ke haaahhhh???)


3 comments:

Lyana said...

ciannye qis...sabo jelah..huhuhuuhuh

uish..tapi kan kete satria tu, ape motif de pecahkan cermin...huuhuuhuh

Yan said...

gambo tak berapa nampak..
teruk ke pecah cermin tu?

cintaKusayangMu said...

yana: motif dia rasanye dia dengki la..mgkin bg dia dgn pecahkn cermin krete tu dpt meleluahkan rasa dengki dia tu...

yan: nnt qis msukn gmbr2 lain ye..gmbr2 ditempat kejadian...

Newer Post Older Post Home