CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik ..klik....klik...

Tuesday, August 31, 2010

:..panas hati..:

ni kisah panas hati smlm..actually smlm mood qis sgt2 baik..bawa QS g giant sbb nk cari dvd YOUR BABY CAN READ (yg ni nnt qis cerita kt entry lain ek)...so smpi awal la gak kt GIANT..dlm kul 10 tu dh terpacak la kt car park nye...(terasa car park giant ni kocik sgt..ni kes sbb dh lama xmsuk giant n dh slalu dpt car park yg besar kot..)punye la sempit nk keluar dr krete..pastu nk buka pintu sblh lg nk amik QS pn sempit gak....(kt cni dh ada simptom panas...)


kami ber2 pn shopping la bermula ngn tmpt cd..mmg tu tujuan utama...dh dpt cd tu pastu dh alang2 smpi,terus la g dept lain nk beli bhn2 nk buat kuih ptg tu...smbil2 tu belikn lego besar utk darwishes..payah nk dpt lego size besar, mujur ada kt giant..pastu lalu kt tmpt air gas ada wat promo..nmpk kt ctu tulis RM1.79..kira punye kira...ok la ni murahla gak..klu amik 12 pn baru RM 21.48 (sbb ayah qis beli RM 25)..siap dh susun cntik punye kt dlm troley tu..QS plak xnk duduk kt tmpt duduk baby tu,dia nkjln sndiri...oh tidak..kang ada kes hilang anak plak kang..so qis msukn dia kt dlm tu n bg dia main lego td..diam la dia dlm tu...

dh beli brg semua kitorg pn g la kt cashier nk byr..budak laki india yg jaga..dia nk punch air tu dia kata,
dia :" kak, yg ni RM 2.50 tau"
aku: " apesal plak..td saya amik kt promo bin tu RM 1.79 sebotol"
dia: "xla kak..yg ni RM 2.50.."
aku: "eh,xde..klu u xpercaya,u pegi tgk kt bin tu mmg hrga dia RM 1.79...(qis dh mula la hangin ni)"
dia" mungkin dorg tersilap letak kot"
aku : "boleh plak nk slh letak..u all keje ke main2 ni.."
dia (dgn sinis smbil jeling) : "bkn saya yg buat" (wahhhh2x...tone suara dia mmbuat hati ni tmbh pns)
aku : "hey..u r so rude (time ni mmg hati ni dh smpi thp didih)
dia : "nape plak kak"
aku : " u tnyer kenapa..??panggil ur manager rite now..i want to meet him..u all dh tipu customer tau cmni..dh brapa rmi yg u tipu.."
dia :(terkelu xterkata...dh tau dia wat slh kn...)

qis mmg dh xthn sgt time ni..customer2 kt kaunter lain pn dh pandang2...smpi ada sorg kakak tu tnye nape..pastu qis bgtau la ape yg dh trjadi..dia pn suh jmpa manager...

pastu xlama supervisor dia smpi...dia kata, "mmg hrga tu RM 2.50 kak..maybe staff dia slh ltk brg.."
aku, : " skrg i xnk tau u all silap ke ape ke..cmne dgn brg i ni??"
sv: (diam)...cmne boleh xde jwpn dr dia...sblm qis naik hantu baik blah....bila tgk dia diam mcm org bodoh xmkn seminggu tu kn..hati ni yg dh mcm gunung berapi kt brastagi nk meletup,baik angkat kaki..kang ada yg melanjut2 smpi persatuan pengguna kang...
at last qis suh dia kira ape yg qis nk je...botol air gas sbvyk 12 botol tu qis tglkn je kt dia..dia tnye kak,xjd amik ke??dh xpayah...'klu i tau jd cmni,sumpah i xkn dtg giant ni..lbh baik i g shopping kt tesco..point pn dpt..car park pn luas siap ada awning lg...'

spoil my mood betul la smlm tu...mujur la mood ni dpt recover...lps bawa QS jln2 g jj bkt tgi..niat di hati nk cari botol MAM, tp jj mmg xde jual..so pegila ke twins baby, pn habis stok..huhuh..nmpknye kena order on9 la..bkn ape,sbnrnye nk tgk n pgg botol tu..huhuh...yg qis dpt kt twins baby tu training cup..tu pn seketul je..beli la gak nk try bg darwishes pki..setakat smlm,dorg still pelik ngn trainer cup tu..(nnt qis cerita kt entry berikut ye)...sekian dlu...

SALAM MERDEKA...

11 comments:

Wansteddy Tales said...

banyak kali gak terkena macam ni. bila tgk resit baru tahu harga lain tunjuk kat display rack lain. selalu jadi kat mall besar2. sbb tu masa casher punch kena alert takut kena tipu terang2. kes Qis ni kira bagus jugak budak tu warning awal2 tp cara beritahu tu je yg salah. kurang adab berniaga ><

CatlinaFly said...

sebenarnye giant ada letakk slogan kat kaunter kalau kat kluang."anda byr harga yang terendah sekiranya ada dua harga berlainan"..dulu pernah gak kena, beli mangkuk buat kuih kat rack rm7.99,bila byr jadi rm14.99!komplen kat cashier , dia gi check kat rack,dia kata salah ,letak harga.peknen masa tu malas nak hangin2, amik je terus sebab memang berkenan dgn mangkuk tu..so next time kena buat mcm qis, letak je terus biar diorg ternganga...kadang2 diorg ni since kedai tu bukan dia yg punya, dia tak pedulik pun kita tinggalkan brg tu sebab bg diorg,customer beli ke tak, gaji dia tetap jalan

Farra Dhelina said...

mmg kena ht2..kene check balik resit kt tu..bila punch lain..hrga display lain..

cIk pEnNa said...

garang ko ek..
heheh

Lyana said...

memang hangen btol camtu...!

Naz-Segalanya disini said...

kwn sy hangin kat mydin..menyusahkan btol

Afne said...

afne rasa klu diorg salah letak pn bkn la jd masalah bsr sbb afne pernah dgr klu harga kt rak & yg discan berlainan, kita cuma perlu byr harga yg lbh rendah.

siot je diorg buat mcm ni kan. kadang kita tak sempat check btl2 harga tiap item.

aMiYs said...

klu diorg slh letak harga dia kena bg harga yg slh tu... sy dulu keja giant so patutnya dia xleh argue harga tu sbb slh diorg...

cintaKusayangMu said...

wansteddy: dia xptt argue ngn qis pasal hrga tu..dh terang2 dorg yg slh..mmg kurg ajar la tu..nsbaik xmkn kasut qis aritu..

catlina: qis rasa prnh nmpk slogan tu dlu..tp dh xnmpk plak lg slogan tu kt kaunter..betul tu..sbb kedai tu bkn dorg nye n dorg tu cuma mkn gaji je..tu yg dorg pandang enteng kes2 cmni..klu cstmr xnk pn brg tu, dorg xde rugi ape2..gaji ttp jln kn..tp sungguh xbertggjwb la cmtu kn...

fara: aah..kena perhatikn hrga yg dorg punch..kdg2 hrga display kt rack lain..hrga dia punch lain..tu mmg dh tipu pengguna...bab ni mmg menguji kesabaran tul..

cik penna: aku mmg garang...hehehe

lyana: mmg aku hangen....menyirap je...

Naz: abis tu kwn awk tu x fight ke???

afne: aah betul tu..sepaptutnye mmg cmtu..tp dorg wat bodoh je..tu yg sakit hati tu...

amiys: mmg la staff giant tu xbertggjwb..wat xtau je bila kita suh settle kn kes tu...

QuEeN Of 2 Heroes said...

hubby ade gak pesan..kalo beli barang kat giant kena cek bebetul harga sbb da ramai komplen...

cintaKusayangMu said...

nad: mksdnye mmg giant ni slalu tipu org la ni...

Newer Post Older Post Home