CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

klik ..klik....klik...

Tuesday, November 3, 2009

:..Leap Pad Touch for darwishes..:


adeh....
kopak qis....kopak...

nsb baik darwishes kecik lg...
lom pndai nk mnta mcm2...
tp walaupun lom pandai nk minta tu, minta ni..
mummy dia plak yg lebih2...

hehehe...

yela...sbnrnye qis mmg jarang sgt2 belikn toys kt dorg,.
paling ada pn la...
playmat n playgym yg bli dr thu (smpi skrg lom wat lg entry ttg toy tu..nnt la ye thu..
playmat tu ank2 ku slalu gak gigit2 benda alah juntai2 tu..
playgym lak tersimpan rapi dlm kotak, ku sorokn dlm stor..kang
ucu ahmad lak kebih2 nk main dlm tu..xleh jd...)

bila pk2 blk...
tul ke ape yg aku wat ni...
xpe ke mmbesarkn dorg tanpa toys...??
korangs rasa???


bg qis bli toys tu mmbazir...

klu buku2 xpe....makanan lg xpe..mokekeke

maybe sbb mmg dr kecik qis dh terdidik 'no mainan'
so smpi nk didik ank sendiri pn qis wat cmtu..
salah ke ape yg qis wat ni????

smpi la satu masa qis tnye pd kwn2 qis...betul ke tindakan qis selama ni..
n dorg bgtau bkn sume mainan tu xbagus...
dr mainan tu la dorg dpt develop all their skills...
tp depends pd mainan jugak....

so qis pn google la...try to search a suitable toys utk darwishes...
at last jumpa la ni....
smpi kul 4 pg xtdo semata2 pasal bnda ni...(fuuhhhh..amik ko..pg sok tu t'bngun lmbt..)
now, rasanye bnda alah ni dh smpi kt umah...
enjoy ye darwishes sayang....

p/s: hopefully darwishes suka dgn present yg mummy bg ni ye syg....jgn gaduh2 ye..main masing2 punye..mummy dh blikn sorg 1 tu..lps ni sethn mummy xblikn menan tau...cuti..mummy dh pokai...
suh daddy lak yg blanje..(walau secara hakikat dan mertabatnye tu duit daddy bg..moekekek)


12 comments:

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

takper bg buku2 yg leh stimulate skills dorg.. especially yg ada bunyik2 tue ..sure dorg suka main

QuEeN Of 2 Heroes said...

x sume toys x bagus....sekali2 belikan ape salahnya...yg penting ape yg terbaik utk anak kita ^_^

CatlinaFly said...

oh qis...sy selalu beli toys utk e-ein(kekadang yg baru , kekadang yg preloved)...

minggu lepas balik dari kursus singgah sogo beli stereng pooh yg ada bunyi & lampu kelip2 tuh...dia main kejap, pastu dia taknak..last2 makcik dia (adik aza) yg main..

vtech peekaboo garden preloved beli dari tottoys dah smpi mggu lepas..setakat ni, tulah jadi fevret e-ein , nanti update kat blog..dia sungguh2 terpesona dgn toy baru ni!

Liana said...

Qis...
Buka semua permainan ni tak bagus... Banyak permainan yang dipasaran kini mempunyai pelbagai aktiviti yang boleh membantu perkembangan anak2. Macam Husna, akak banyak beli mainan yang dapat membantu perkembangan otak dia! Ada 1 tu akak beli masa umur dia 6 bulan. Mula2 ingat macam mebazir pulak! Iyer lah yg tu akak beli RM 100++ tp, sekarang amat berbalaoi. Coz, permainan tu ada nyanyi ABC, 123, bentuk2, warna, dan muzik. Apa yang paling akak suka, Husna dah boleh ikut nyayian ABC, 123. Ni, akak tengah kumpul2 untuk belikan notebook mainan tu! Dah tengok2 kat Toyruss, tp tak de yg berkenan... Bila dah nak 2 tahun ni, akak lebih banyak belikan buku2 dan VCD...hehehehe

cintaKusayangMu said...

k.diana: tu la kak..klu bg qis better blikn buku2 yg leh stimulate skills dorg..klu mcm keret..lori n mcm2 tu rasanye kena pk beribu2 kali b4 bli..

cintaKusayangMu said...

queen: tu la..nk kena pilih toys yg betul2 mmberi manfaat kt ank2...bkn sume nye elok utk dorg...

cintaKusayangMu said...

catlina: vtech peekaboo tu qis rasa bagus....aritu before nk bli qis ada 2 pilihan la sama ada yg tu or yg leap pad ni..at last bli yg leap pad ni sbb rasanye dorg akan enjoy bljr smbil dgr mcm2 bunyi...

cintaKusayangMu said...

k.liana: tu la kak..klu nk bli mainan kita yg kena study dlu ttg keburukan n kebaikan mainan tu.biar mhl asal berbaloi...

Ely Hasrul said...

wahh leap pad beshnye..
papi mmg daysat la beli toys sami. bukan ape, dia yg sonok hahahaha seb beik sami main sume toys dia. main smpai hancur plak tu.. sabar aje la.

cintaKusayangMu said...

ely: bagus la sami xkisah toys n layan je sume jenis toys yg papi bli..harap2 darwishes pn cmtu la...jgn la dia cpt jemu..

ctm-cak'on said...

wah bestnye menan darwishes, ko beli kat ne qis? (kenan lak aku) he3x...

aku lak x reti nk beli menan ape kat ank aku, kot same pmikiran aku dgn ko, he3x...

cintaKusayangMu said...

yam, aku bli on9 je...ko nk ke dianye link???klu ko nk bgtau aku..nnt aku bg ko link dia...
aah..agknye otak ko same ngn ape yg otak aku pikirkn...mokekke..nsb le ank2 kita dpt mummy yg cmni...

Newer Post Older Post Home